UDSTILLERE

Vil du være udstiller 2023?

Vil du/I være med til at sætte fokus på kartoflen og bæredygtighed som udstiller på festivalen 2023? – Så tøv ikke med at kontakte os på mail: vejenkartoffelfestival@gmail.com. 

Udstillere i billeder 2022

27 udstillere var der med på årets Kartoffelfestival 2022, som alle havde fokus på kartoflen og lokale fødevarer, de delte viden, smagsprøver og forbrugerinfo videre til de mange fremmødte gæster – ingen gik tomhændet hjem. 

Billeder af: VisitVejen og Jeppe Jensen

STORT TAK TIL VORES UDSTILLERE 2022 - VI HÅBER AT SE JER ALLE IGEN I 2023

BJ agro

Lokal rådgivningsvirksomhed indenfor kartofler. Deres viden er stor, så har du spørgsmål til kartofler, anvendelse, kartoffelarter, gødning og lægningen, kan du spørge ved denne stand.  

Hovborg Kro

Den lokale kro, Hovborg Kro, deltager som udstiller til festivalen. De har egen vinimport fra Italien og er klar til en snak om vin og mad. Kig forbi deres stand og måske du er heldig at få en lille smagsprøve og deres mange fantastiske vine og købe en flaske eller 3 med hjem til middagen – med kartofler. 

Søster Is

Søster is besøgte første gang Kartoffelfestivalen i 2021 og de gentager succesen i 2022. 

Så kig forbi deres isvogn og køb en lækker hjemmelavet is. 

Danske Kartofler

Danske kartofler er en brancheorganisation, der varetager både avlers, virksomheders og branchers fælles interesser. Kom og mød dem til festivalen og få en snak og bliv klogere på kartofler. 

Øl og Kartofler

 

Besøg deres stand til festivalen og smag nogle af deres retter der forener kartofler og øl, som giver en helt unik smag. Køb deres kogebøger med hjem og prøv retterne efter og server for familie og venner. 

Folmers pølser

Folmers pølser, smag og køb med hjem – der er flere slags at vælge imellem, så find din favorit til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg. 

Hygum Hjemstavnsgård

Hygum Hjemstavnsgård er et lille museum, som viser livet og produktionen på gårdene for 100 år siden. Museet er drevet af frivillige. De kommer med på og viser, hvordan man tidligere lavede kartoffelmel selv hjemme og hvordan man tog kartofler op i gamle dage. Her er god tid til en snak om gamle dage og metoder – fra den gang kartoflen var livsnødvendig. 

Pileflettere

Kom og oplev hvordan man fletter kartoffelkurve af pil. Du kan også købe en eller to med hjem. Gå ikke glip af at opleve dette unikke håndværk, som kun få mestre. 

Freddys Kartofler

 

Lokal kartoffelavler fra Hovborg, har udvalgt af kartoffelsorter til salg på sin stand, så skal du have en pose kartofler med hjem, så kig forbi Freddys stand og få viden om de forskellige sorter og tilberedning heraf. 

Vejen Kommune & Ragn-Sell

 

Hvad sker der med madaffaldet, når du har sorteret det fra? Og nytter det generelt at sortere dit affald? Det kan du få svar på hos Ragn-Sells og Vejen kommunes stand til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg. 

Baldersvand

 

Balders Kilde blev ved et tilfælde fundet midt i den store Baldersbæk Plantage vest for Hovborg. I forbindelse med etableringen af en ny boring ramte man i 150 meters dybde en hidtil ukendt artesisk kilde. Vandtrykket i kilden var så stort, at vandet ved egen kraft løftede sig op i en højde på 3½ meter over terræn. Efterfølgende blev der etablereret en overbygning over kilden, så der kunne lukkes op og i for vandet. Vandet kan tilsættes let brus – og du kan møde Balders kilde på Vejen Kartoffelfestival i Hovborg.  

Dansk natur Design

 

“Heldig kartofler” finder du op Dansk Natur Designs stand. Carsten Snor deltager på Vejen Kartoffelfestival i Hovborg med en nyudviklet produktion af kartofler – langtidsholdbare og uden spireevne: en bronze afstøbning af en rigtig kartoffel, alle er unika og nummererede. Carsten Snor giver sjove og naturting nyt langt liv med bronze, sten og drivtømmer – Bæredygtigt kunstværk helt i festivalens ånd. Det er også på Dansk Natur Designs stand, du kan høre historien bag begrebet “Heldig Kartoffel”.

Vild i Vejen

 

Mød “Vild i Vejen” og få en snak om hvordan vi sammen styrker biodiversiteten i Vejen Kommune. Du kan få tips til hvad du selv kan gøre hjemme i haven. 

Vild i vejen er en gruppe dannet af borgere, organisationer og Vejen Kommune, der samarbejder om at øge og bevare biodiversiteten i Vejen Kommune. 

Vild i Vejen medvirker til at udvikle og igangsætte aktiviteter for at oplyse omkring biodiversitet. 

Sønderskov snaps

 

Naturvejleder Sam Sørensen fra Museet Sønderskov kommer med forskellige kryddersnapse, hvoraf flere er baseret på kartofler. De smager forskelligt, og krydderiet er forskelligt. Der er bl.a. lavet forsøg med “franskekartofler-snaps”, Forårskartoffel-snaps og “Kartoffelskæller-snaps”. Hvor gode de er, kan I være med til at bedømme til Kartoffelfestivalen. Vi ses på “Knolden” i Hovborg. 

NIZED

 

håndlavet Havreis – (K)ærlighed i hver en skefuld.

Kom og smag vores citron havreis der er i finalen i Sol Over Gudhjem eller én af de andre lækre smagsvarianter. 

I NIZEDfood tror vi på ægte mad, lavet fra bunden af og af naturens råvarer. 

Råvarerne er hjerter i NIZED havreisen og de er nøje udvalgt til hver enkelt smagsvariant. 

Havreisen er baseret på vores egen økologiske og glutenfrie havredrik, hjemmelavet frugtpuréer og lavet med dyb passion for den gode rene smag og den enkle opskrift. 

Jysk Landbrug

 

Jysk Landbrug er landboforening i det midtjyske med ca. 1.000 medlemmer.

“Vi spiller en aktiv rolle over for beslutningstagere lokalt såvel som på landsplan. Vi sætter sager på den politiske dagsorden, og vi bestræber os på at være meget synlige i den almindelige politiske debat.”

Mød Jysk Landbrugs infotrailer til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg, og få en snak og viden.

Naturli

 

Kom og mød Naturli til dette årets Vejen Kartoffelfestival i Hovborg, med sig har de deres foodvogn, hvor de vil sælge Gammeldags isvafler baseret på plantebaseret mad.

Kom og smag og få en snak og bliv klogere på plantebaseret madvarer.

Oluf Sand & co.

 

Oluf Sand & Co, gæster igen i år for 4. gang udstillerteltet til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg

“Vi benytter kartofler, som dyrket med omsorg og påpasselighed af professionelle danske landmænd som vi samarbejder med.”

Skal du have grydeklare kartofler med hjem til aftensmaden? – Så besøg Oluf Sand & Co. stand til festivalen i teltet.  

Hyldals Bryghus

 

Hyldals Bryghus har igen i år brygget en ny variant af kartoffeløl – skal ÅRETS kartoffeløl 2022 smages? – Så kig forbi deres stand til festivalen, her har du også mulighed for at købe øl med hjem af forskellige varianter og få en god snak om brygning af øl. 

SNOR og SNOR

SNOR og SNOR er en webshop samt en fysisk butik med masser af god smag på hylderne. 

Vi holder til på Skrave gl. mejeri, Københoved, Rødding. 

Vi har været helt ude hos de enkelte leverandører og smagt os frem til de bedste produkter, for at kunne dele oplevelsen med dig.

Vores mange år i fødevarebranchen er også din sikkerhed for seriøst udvalg, samt høj kvalitet og god service. 

Bagte Kartofler

 

Kom fordi standen, hvor to unge og friske drenge står og sælger bagte kartofler. Denne sommer har de valgt at bruge på at tage deres vogn med rundt i det danske land og sælge og servere bagte kartofler og Vejen Kartoffelfestival i Hovborg er en del af deres turne. 

Spejderne

 

Besøg spejderne udenfor, de står klar med kartofler og fisk SANDART over bål.

Fiskene er sponsoreret af den familieejede fiskeopdrætvirksomhed AquaPri, AquaPri er nok mest kendt for ørreder og ørredkaviar, mens her på festivallen skal spejderne prøve at ryge den meget eftertragtede spisefisk SANDART, som opdrættes på det  højteknologiske RAS-anlæg i Gamst ved Vejen. Sandarten er en luksusfisk og ses mest på de bedste restauranter. 

 

What The Kartoffel

 

What The Kartoffel!!? er en nystartet virksomhed af Dennis og Martin, som gør det muligt at sende en personlig hilsen skrevet på en kartoffel. En kartoffelhilsen kan rumme billede og ord – og grin med garanti. 

Holmeå Kunstforening

 

Holmeå Kunstforening har et arbejdende værksted for voksne, hvor I kan prøve nogle af deres mange tilbud.

Holmeå Kunstforening udgolder sig kreativt indenfor mange forkellige retninger og på forskellige niveauer. Vi håber at kunne inspirere dig – så kig forbi vores stand.