Program

Årets kartoffelfestival i billeder 2022

Tak til alle som deltog lige fra gæster, udstillere til sponsorer – I er alle med til at skabe og sætte fokus på kartoflen og lokale fødevarer. 

Vi er klar igen med Vejen Kartoffelfestival i Hovborg 2023, så følg med på siden, hvor vi sætter fokus på kartoflen. Billederne herunder er stemningen fra årets Kartoffelfestival 2022 – ses vi i 2023?

Billeder af: VisitVejen og Jeppe Hove Jensen

Programmet for 2022 var - følg med på siden for 2023

progtam claus

lØRDAG D. 20. AUGUST

PROGRAM 2022

Herunder får du hele overblikket over lørdagens program til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg – glæd dig – der er noget for både børn og voksne. 

Kl. 10.30

Vejen Garden

Vejen Garden åbner festivalen om lørdagen – kom og hør og sving med og vær med fra starten!

Kl. 11.00

Borgmesteren åbner festivalen

Vejen Kommunes borgmester Frank Schmidt-Hansen byder velkommen til årets festival – Kartoffeløllene cykles ind og årets kartoffeløl kan smages. 

kl. 11.10

udstiller stande åbner

Et væld af smagsprøver både at det faste og flydende – udstillere som er klar til at vise deres interesse og viden indenfor kartofler og fødevarer. 

Kl. 11.30 - 12.15

foredrag: claus Holm

Kokken Claus Holm gæster Vejen Kartoffelfestival i Hovborg og giver foredrag om kartofler – madvarer mm. Det er gratis at deltage.

Kl. 12.45 - 13.00

Miniforedrag:

Tobias Jensen, BJ-Agro, Hovborg: Kartoflens oprindelse i Andesbjergene og vejen til vores middagsbord. Den lige linie fra inkatiden til interessen hos den moderne forbruger med en afstikker til forklaringen på eksistensen af mange for os ukendte sorter og lidt om, hvordan man udvikler nye kartoffelsorter til din tallerken.

Kl. 13.15 - 13.30

Miniforedrag:

Carl D. Heiselberg, kartoffelavler og formand i Danske Kartofler: Hvordan finder du vej som forbruger i butikkernes kartoffeljungle? Kartofler og sæsoner. Sorter og anvendelser og forskellige farvers betydning for smag og tilberedning.

Kl. 13.40 - 14.00

Miniforedrag:

Christina R. Jensen, BJ Agro, Hovborg: Kartofler og bæredygtighed. Kan kartofler gøre aftensmaden mere bæredygtig og klimavenlig? Spiser du flere kartofler end du tror? Hvordan passer kartofler ind i en tid med stigende priser og fødevaremangel?

Kl. 14.10 - 14.30

Miniforedrag:

Maria Hoeck Martensen, Marias Madunivers: Nye, nemme og anderledes måder at bruge kartofler i køkkenet. Tips og tricks til tilberedning. Kartofler og ernæring.

Kl. 14.30

Kartoffeloptagning

Vi demonstrer kartoffeloptagning både hvordan foregik før maskinerne og i dag – bliver demonstreret på festivlaens egen kartoffelmark på Kartoffeltrekanten.

Kl. 15.30

Pladsen lukker - tak for i år

Sjov for både store og små!

EVENTS

Events som løbende kører på dagen
7 kamp

7-kamp for børn

Vi tager successen fra 2021 med i 2022, så igen i år, kan ungerne prøve kradter med 7-kamp til Kartoffelfestivalen – 7 lege alle med fokus på kartoflen!

Design uden navn (6)

Hovborgs Børnekartoffelkøkken

Her kan børn og deres voksne lære om tilberedning af kartofler, have kartoflerne i hænderne og lave mad med dem. 

Workshoppen er for børn mellem 5-10 år og deres forældre. Alle børn der deltager, får en børnekokkehue og et personlig diplom. 

Maskindemo

Maskindemo

Igen i år, kan I opleve nogle af de store maskiner som tager kartoflerne op i det moderne landbrug og se demonstration. 

kartoffeløl

Kartoffeløllen cykles ind

Igen i år cykles Kartoffeløllen ind til årets festival – Den cykles fra Hyldals Bryghus i Bække og tl Vejen Kartoffelfestival i Hovborg – en festivals tradition. 

Vejen Garden

Vejen Garden

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg, åbner med højt musik og glæde, når Vejen Garden spiller festivalen igang om lørdagen.

Find vej

Find vej til Kartoffelfestivalen

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg afholdes på Kartoffeltrekanten – Holmeåvej 26, 6682 Hovborg